Prikbord

Nieuws & agenda

bag2school
24 maartLees verder
De grote rekendag 2021

Inline image

 

Binnen het thema "op rekenreis 2021" moesten alle kinderen van alle groepen rekenkundige vraagstukken oplossen.Dit was in groep 1 nog het verdelen van de kaas op de pizzastukken en in groep 8 was het hoe maak ik nu het beste een speurtocht in de buurt voor mijn vriend.De kinderen hadden niet door dat ze eigenlijk de hele dag met rekenen bezig waren. Het waren nu natuurlijk ook geen kale sommetjes, maar wat we geleerd hebben toepassen. En dat kun je ook het beste als je met elkaar samenwerkt!

 

Het was een geslaagde dag en hopelijk volgend jaar weer.

Opening EK op het Mozaรฏek.
Inline image
In samenwerking met Maastricht Sport hebben we een top sportdag georganiseerd!
Van de buikschuifbaan naar de stormbaan en door naar het springkussen.
Tussendoor een banaantje eten en ter verkoeling een ijsje.
#topdag #onderwijselkedaganders #leuksteschool
 
Go Maud! Onze vakleerkracht bewegingsonderwijs
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon
 
Als onderdeel van het programma Meedoen in Maastricht zijn er op 5 Mosa Lira scholen, vakleerkrachten voor bewegingsonderwijs๐ŸŽ“ aan de slag gegaan om de doorstroom naar sportaanbod te verbeteren. Door samen te werken met verschillende partners bieden zij ondersteuning๐Ÿค aan kinderen (en hun ouders) die moeite hebben met het vinden van aansluiting bij georganiseerd sport- of cultuuraanbod.๐Ÿคธ

Maud Vankan is een van die vakleerkrachten. Mede dankzij haar hulp zitten nu al 7 leerlingen op voetbalโšฝ๏ธ!
โ€œ๐˜๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฑ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ข๐˜ค๐˜ต ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜จ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ญ๐˜ถ๐˜ฃ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ช๐˜จ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ, ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ท๐˜ถ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ท๐˜ณ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ง๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ค๐˜ชรซ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜‘๐˜ฆ๐˜ถ๐˜จ๐˜ฅ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ด ๐˜š๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ต. ๐˜š๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ(๐˜ด) ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ!โ€

Meer weten over Meedoen in Maastricht ๐Ÿ‘‰ www.maastrichtsport.nl/meedoenmaastricht

Koningsspelen 2021

Voorbeeld van afbeelding

Gelukkig gingen de koningsspelen dit jaar wel door! Helaas niet met een ontbijt, maar wel met genoeg andere leuke activiteiten. In de klas hebben we naar de opening van de koningsspelen door de koning en koningin gekeken, online een workshop gevolgd die door Rico Verhoeven werd gegeven en aan de werkboekjes van de koningsspelen gewerkt. Buiten had onze gymjuf Maud allerlei activiteiten georganiseerd, zoals touwtrekken, limbodansen, hoogspringen, eierloop en nog veel meer! 

Het was een hele leuke en geslaagde dag!

28 aprilLees verder
Vignet Gezonde School behaald!

Basisschool het Mozaรฏek is gezond!

 

Basisschool het Mozaรฏek heeft het vignet Gezonde School behaald.
Met het vignet Gezonde School laat het Mozaรฏek zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt bs. Het Mozaรฏek voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat รฉn heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

 

We hebben nu het vignet VOEDING opnieuw gehaald. Afgelopen week hebben we het vignet voor sport & beweging opnieuw aangevraagd. Fysieke veiligheid en welbevinden is ook al in ons bezit.

 

Directeur Annemieke van Rooy is trots om een Gezonde School te zijn. โ€œVanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!โ€

 

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

7 aprilLees verder
Nieuwsbrief Schoolmaatschappelijk Werk!

Inline image

3 maartLees verder
Theevisite tijdens de Kinderboekenweek

Op 14 oktober  zijn alle kinderen van onze school op theevisite geweest. Onder het genot van thee met een koekje genoten ze van een mooi, grappig of spannend verhaal. Het was heel gezellig bij alle juffen en meesters.

Theevisite

11 novemberLees verder
We zijn live!

We hebben een nieuwe website, neem gerust een kijkje op www.hetmozaiek-bs.nl

nieuwe website

11 novemberLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren