Prikbord

Nieuws & agenda

Flyer herfst experience 2022

Beste ouders/verzorgers, 

 

Ook komende herfstvakantie heeft Maastricht Sport een spetterend vakantie sport- en cultuur programma klaarstaan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Dit doen we in samenwerking met Kaleidoscoop. We gaan dit keer (break)dansen, songs schrijven, toneel spelen en computergames/ adventure activiteiten doen! Op de bijgevoegde flyer is het programma te vinden. Aanmelden hiervoor is verplicht en kan via deze link: www.maastrichtsport.nl/experience ! De activiteiten zijn gratis. En, Vol=vol.  

 

In de bijlage vinden jullie de flyer met alle informatie. 

Veel plezier gewenst! 

13 oktoberLees verder
Bag2School
Brengt u de zakken met kleding naar meester Piet vóór 19 oktober?!
 
Wat mag er WEL in de zakken:
Schone kleding (zowel baby, kinder en volwassen), schoenen (per paar, aan elkaar geknoopt of met tape), lakens, dekens, gordijnen, handdoeken, knuffelbeesten, handtassen, riemen en ceinturen.
Zakken AUB dichtgeknoopt inleveren.
 
Zie de folder voor meer informatie. Vragen? Bij meester Piet!
7 oktoberLees verder
Webinar Pesten

Beste ouders, verzorgers,

 

Op dinsdag 4 oktober verzorgen Jonne Mestrom en Tahnee Schoonbrood een webinar over pesten. Dit webinar is bedoeld voor ouders die willen weten wat ze kunnen doen als hun kind gepest wordt of zelf pest. Ook voor leerkrachten waarbij pesten een rol speelt in de groep is dit webinar leerzaam. Deze week is de week tegen pesten dus reden genoeg om dit webinar te volgen op 4 oktober!

 

Deelname is gratis, privacy gewaarborgd. Start op 4 oktober om 19:30u.

Klik op deze link om te registreren:

https://opgroeienin046.webinargeek.com/pesten?cst=ouderportaal

 

Team Het Mozaïek 

26 septemberLees verder
bag2school
24 maartLees verder
De grote rekendag 2021

Inline image

 

Binnen het thema "op rekenreis 2021" moesten alle kinderen van alle groepen rekenkundige vraagstukken oplossen.Dit was in groep 1 nog het verdelen van de kaas op de pizzastukken en in groep 8 was het hoe maak ik nu het beste een speurtocht in de buurt voor mijn vriend.De kinderen hadden niet door dat ze eigenlijk de hele dag met rekenen bezig waren. Het waren nu natuurlijk ook geen kale sommetjes, maar wat we geleerd hebben toepassen. En dat kun je ook het beste als je met elkaar samenwerkt!

 

Het was een geslaagde dag en hopelijk volgend jaar weer.

Opening EK op het Mozaïek.
Inline image
In samenwerking met Maastricht Sport hebben we een top sportdag georganiseerd!
Van de buikschuifbaan naar de stormbaan en door naar het springkussen.
Tussendoor een banaantje eten en ter verkoeling een ijsje.
#topdag #onderwijselkedaganders #leuksteschool
 
Go Maud! Onze vakleerkracht bewegingsonderwijs
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon
 
Als onderdeel van het programma Meedoen in Maastricht zijn er op 5 Mosa Lira scholen, vakleerkrachten voor bewegingsonderwijs🎓 aan de slag gegaan om de doorstroom naar sportaanbod te verbeteren. Door samen te werken met verschillende partners bieden zij ondersteuning🤝 aan kinderen (en hun ouders) die moeite hebben met het vinden van aansluiting bij georganiseerd sport- of cultuuraanbod.🤸

Maud Vankan is een van die vakleerkrachten. Mede dankzij haar hulp zitten nu al 7 leerlingen op voetbal⚽️!
“𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘭𝘱 𝘣𝘪𝘫𝘷𝘰𝘰𝘳𝘣𝘦𝘦𝘭𝘥 𝘮𝘦𝘵 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵 𝘵𝘦 𝘭𝘦𝘨𝘨𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘥𝘦 𝘤𝘭𝘶𝘣 𝘰𝘧 𝘷𝘦𝘳𝘦𝘯𝘪𝘨𝘪𝘯𝘨, 𝘩𝘦𝘵 𝘪𝘯𝘷𝘶𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘢𝘢𝘯𝘮𝘦𝘭𝘥𝘧𝘰𝘳𝘮𝘶𝘭𝘪𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘰𝘧 𝘩𝘦𝘵 𝘢𝘢𝘯𝘷𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘤𝘪ë𝘭𝘦 𝘴𝘵𝘦𝘶𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘩𝘦𝘵 𝘑𝘦𝘶𝘨𝘥𝘧𝘰𝘯𝘥𝘴 𝘚𝘱𝘰𝘳𝘵. 𝘚𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘥𝘦 𝘰𝘶𝘥𝘦𝘳(𝘴) 𝘻𝘰𝘳𝘨 𝘪𝘬 𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘬𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘭𝘢𝘯𝘨 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘨𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘦𝘸𝘦𝘨𝘦𝘯!”

Meer weten over Meedoen in Maastricht 👉 www.maastrichtsport.nl/meedoenmaastricht

Koningsspelen 2021

Voorbeeld van afbeelding

Gelukkig gingen de koningsspelen dit jaar wel door! Helaas niet met een ontbijt, maar wel met genoeg andere leuke activiteiten. In de klas hebben we naar de opening van de koningsspelen door de koning en koningin gekeken, online een workshop gevolgd die door Rico Verhoeven werd gegeven en aan de werkboekjes van de koningsspelen gewerkt. Buiten had onze gymjuf Maud allerlei activiteiten georganiseerd, zoals touwtrekken, limbodansen, hoogspringen, eierloop en nog veel meer! 

Het was een hele leuke en geslaagde dag!

28 aprilLees verder
Vignet Gezonde School behaald!

Basisschool het Mozaïek is gezond!

 

Basisschool het Mozaïek heeft het vignet Gezonde School behaald.
Met het vignet Gezonde School laat het Mozaïek zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt bs. Het Mozaïek voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

 

We hebben nu het vignet VOEDING opnieuw gehaald. Afgelopen week hebben we het vignet voor sport & beweging opnieuw aangevraagd. Fysieke veiligheid en welbevinden is ook al in ons bezit.

 

Directeur Annemieke van Rooy is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

 

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

7 aprilLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren